Fashion fotograaf
 

Je hebt het waarschijnlijk al een miljoen keer gehoord: Instagram is de nieuwe foto-app. Het heeft meer gebruikers dan welk ander platform ook, en het aantal gebruikers groeit elke dag met miljoenen. Als je nog niet op Instagram zit, moet je dat zo snel mogelijk doen! De beste manier om Instagram te gebruiken is door foto's te plaatsen van wat je draagt, want dat zal mensen aan het praten krijgen. Sterker nog – als je volgers je feed consistent gevuld zien met geweldige outfits, kunnen ze niet anders dan je terug volgen en al je andere outfitposts ook bekijken (of misschien zelfs taggen in een van je eigen foto's). Hier zijn enkele snelle tips om je te helpen de best mogelijke foto's te maken op al je IG posts…

Focus op je onderwerp

Voordat je die knop indrukt om die foto te maken, moet je ervoor zorgen dat je gecentreerd bent. Ben je dat niet, dan zul je onvermijdelijk merken dat je niet in het midden van je foto's staat, wat niet alleen frustrerend is voor jou, maar ook voor je volgers. Of je nu een foto in een kamer of buiten maakt, zorg er altijd voor dat je in het midden van je onderwerp staat. Dit is vooral belangrijk als je een foto van jezelf maakt, omdat je lichaam vaak een groot deel van het kader inneemt.

Zoek het perfecte licht

Licht is cruciaal voor elke foto, en het vinden van het perfecte licht is een vaardigheid die oefening vergt, maar die je met wat experimenteren onder de knie kunt krijgen. Als je een foto in een kamer maakt, zoek dan een plek waar het licht uit een bepaalde richting komt. Ben je buiten, probeer dan een plek te vinden waar het licht ook uit een bepaalde hoek komt. Als je een foto maakt van een outfit, zoek dan ook een plek waar het licht uit een bepaalde hoek op de outfit valt. Je wilt niet dat het licht rechtstreeks van de zon komt, want dan wordt je onderwerp te helder, of van achter het onderwerp, want dan ontstaan schaduwen die onscherp zijn. Zoek een plek waar het licht precies goed is. Je wilt niet dat het licht te fel en hard is, maar ook niet dat het te zwak of te schaduwrijk is. De perfecte balans is precies goed.

Voeg iets onverwachts toe.

Je beseft misschien niet hoezeer je volgers een beetje onverwachts waarderen. Niet alleen zullen je foto's hierdoor opvallen, maar het zal je volgers ook aanmoedigen om commentaar te geven op je berichten en je feed nog meer te verkennen. Als je foto's maakt, probeer dan iets onverwachts in het kader te verwerken, zoals een klein detail dat je volgers misschien niet verwachten te zien. Als je bijvoorbeeld een foto van je outfit maakt, probeer dan een klein detail in de kamer, zoals een vaas of een meubelstuk, in het kader te zetten. Zo lijkt je foto echter en minder geënsceneerd. Als je een onverwacht detail kunt vinden in de kamer waar je je foto neemt, lijkt je foto authentieker en minder geënsceneerd.

Wees niet bang om iets nieuws te proberen.

Er is geen regel dat je steeds dezelfde basisoutfits op je Instagram-feed moet posten. Als je steeds dezelfde basisoutfits hebt gepost, is het tijd om iets nieuws te proberen. Je kunt iets onverwachts toevoegen aan je outfits, of iets nieuws proberen zoals het verwerken van een klein detail in het frame dat je volgers misschien niet verwachten te zien.

Met deze tips maak je de best mogelijke foto's op al je IG-posts. Je wordt een echte fashion fotograaf! Veel plezier met IG-ing!